ADVERTISEMENT

85% učenika raspoređeno u srednje škole po prve tri želje

85% učenika raspoređeno u srednje škole po prve tri želje

U prvom upisnom krugu po školama i obrazovnim profilima raspoređeno je 60.347 učenika, od kojih je po prve tri želje raspoređeno je 85%:

  • Po prvoj želji raspoređeno je 38.098 – 63,13% učenika
  • Po drugoj želji raspoređeno je 845 – 14,66% učenika
  • Po trećoj želji raspoređeno je 4.355 – 7,22% učenika

Najveće interesovanje bilo je za gimnazije i obrazovane profile iz područja rada zdravstvo i socijalna zaštita, elektrotehnika i ekonomija, pravo i administracija.

Neraspoređeno je ukupno 1.304 učenika. Svi neraspređeni učenici moći će da u drugom upisnom krugu konkurišu na 13.394 mesta.

Predaja liste želja u drugom upisnom krugu je 12. jula 2021. godine elektronskim putem (za korisnike Es-dnevnika) ili direktno u osnovnim školama.

Ukoliko neko i u ovom krugu ne iskaže realne želje imaće i treću šansu krajem avgusta.

ADVERTISEMENT
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

Ružić: U Kruševcu novih 160 mesta u vrtićima

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, u prisustvu gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, položio je danas kamen temeljac za izgradnju još jednog objekta u vrtiću „Golub mira“ u Kruševcu. „Drago mi je što smo danas na ovom mestu dobrim povodom. Ovim projektom vrtić...

ruzic-cestitao-kurban-bajram

Ružić čestitao Kurban bajram

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je Kurban bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Srbiji Seadu ef. Nasufoviću, kao i svim građanima islamske veroispovesti. Vama i svim građanima islamske veroispovesti čestitam Kurban bajram i želim da ovaj praznik provedete u miru, slozi i blagostanju....