110 godina Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“iz Požarevca

ADVERTISEMENT

110 godina Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“iz Požarevca

Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja posetili su predškolsku ustanovu „Ljubica Vrebalov“ iz Požarevca povodom obeležavanja 110. godišnjice postojanja predškolske ustanove. Ostvarivanje vaspitno-obrazovnog rada u okviru ove ustanove otpočelo je davne 1911. godine sa svega 13-oro dece, na inicijativu Danice Radosavljević, tada učiteljice u penziji.

PU „Ljubica Vrebalov“ je danas savremena ustanova koja svojom efikasnom organizacijom, negovanjem timskog rada i otvorenosti za učenje, saradnjom sa porodicom, lokalnom zajednicom i svim partnerima u okruženju, učešćem u relevantnim projektima i inicijativama – kontinuirano obezbeđuje i unapređuje uslove za ostvarivanje kvalitetnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Delatnost ustanove ostvaruje se u 91 vaspitnoj grupi (u 11 objekata predškolske ustanove) sa preko 2200 upisane dece.

Istraživačkim radom u ustanovi, profesionalnim razvojem i angažovanjem svih zaposlenih doprinosi se afirmaciji delatnosti i građenju identiteta ustanove kao zajednice učenja dece, vaspitača, roditelja i drugih odraslih. 

Od septembra 2020. godine u ustanovi se sprovode aktivnosti u funkciji primene nove programske koncepcije – „Godine uzleta“, uz podršku projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“. U periodu od juna do septembra 2020. godine su realizovane obuke za vaspitače, čime je oko 80% vaspitača iz ustaove osnaženo za primenu novih Osnova programa. U periodu maj/jun završava se mentorska podrška, a od oktobra 2021. godine ustanova se uključuje u primenu modela Zajednica profesionalnog učenja, odnosno u proces horizontalne razmene i razvijanja refleksivno-socijalne prakse.

U okviru proslave Dana Ustanove, realizovana je i poseta vrtiću „Majski cvet“ u Kostolcu koji je izabran za jezgro promene u implementaciji novih Osnova programa, a nakon toga deca i zaposleni iz vrtića „Majski cvet“ i „Bambi“ u prijatnoj, svečanoj atmosferi prezentovali su segmente svog rada svojim vršnjacima, kolegama i gostima. Poseti su prisustovali i predstavnici lokalne samouprave sa gradonačelnikom Grada Požarevca Sašom Pavlovićem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Povezane vesti

plan-obrazovno-vaspitnog-rada-za-cetvrtu-nedelju-skolske-2021/22.-godine

Plan obrazovno-vaspitnog rada za četvrtu nedelju školske 2021/22. godine

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANA NASTAVA), od ponedeljka 20. septembra 2021. godine  primenjivaće se u VII i VIII razredu  OSNOVNIH ŠKOLA na teritoriji  devet  lokalnih samouprava. 1.      Arilje 2.      Bogatić 3.      Valjevo 4.      Lajkovac 5.     ...

napustio-nas-je-minja-subota:-“deci-smo-govorili-da-ugase-televizor-i-uce-danas-im-govorimo-da-ukljuce-televizor-da-uce.”

Napustio nas je Minja Subota: “Deci smo govorili da ugase televizor i uče. Danas im govorimo da uključe televizor da uče.”

Čuveni televizijski voditelj, kompozitor i pevač Minja Subota preminuo je danas, u 82. godini života. Minja Subota bio je izuzetno svestrana ličnost. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, bavio se kompozicijom, pevanjem, bio je voditelj i fotograf. Iza njega su ostale pesme koje su pevale generacije dece i koje...

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT